U petak totalna obustava saobraćaja duž ulice Prve zeničke brigade, zbog sanacije instalacija daljinskog grijanja

U petak totalna obustava saobraćaja duž ulice Prve zeničke brigade, zbog sanacije instalacija daljinskog grijanja

Obavještavamo Vas da će Javno preduzeće ”Grijanje” d.o.o. Zenica od  dana 19.10.2023. do 19.11.2023.  godine izvesti radove na sanaciji kvara na instalacijama daljinskog grijanja kod objekata u ul. Prve zeničke brigade u okviru rekonstrukcije regionalne saobraćajnice R457 Zenica – Arnauti, čiji je investitor Kantonalna direkcija za ceste Zeničko dobojskog  kantona.

Radovi se izvode na trotoaru i saobraćajnici u ul. Prve zeničke brigade br.17 i br.60.

Izvođač mašinskih radova je Javno preduzeće ”Grijanje” d.o.o. Zenica, a izvođač građevinskih radova je ”Pulmont” d.o.o Zenica.

Radovi će se odvijati uz potpunu obustavu saobraćaja dana 20.10.2023. godine (petak) u period od 08-15h na osnovu odobrenja za obustavu saobraćaja JP “Zenicagas” radi izvođenja radova na izgradnji primarne distributivne gasne mreže i obavijesti JP “Grijanje” Kantonalnoj direkcije za ceste Zeničko dobojskog  kantona, a u terminu od  15h -18h planirano je da se  radovi na instalacijama centralnog daljinskog grijanja organizuju uz odvijanje dvosmjernog saobraćaja sa naizmjeničnim propuštanjem i odgovarajućom privremenom saobraćajnom signalizacijom.

S poštovanjem,
JP Grijanje Zenica.